Wat is Picanha?

picanha

Wat is Picanha?

Picanha is een soort biefstuk die zeer populair is in Brazilië. Het is afkomstig van de bovenste lende, en heeft een unieke smaak en textuur. In deze blogpost bespreken we waar het vandaan komt, waar je het koopt en hoe je het bereidt!

Waar komt picanha vandaan?

De geschiedenis van picanha is een beetje in nevelen gehuld, maar men denkt dat het ergens in de jaren 1800 in Brazilië is ontstaan. Picanha werd snel populair in Brazilië vanwege zijn verbazingwekkende smaak en malse textuur. De laatste jaren is het ook populair geworden in de Verenigde Staten en andere landen over de hele wereld.

Waar kun je picanha kopen?

Als je picanha wil kopen, zijn er een paar verschillende mogelijkheden. Je vindt het bij de meeste slagerijen en gespecialiseerde vleesmarkten. Online het vlees bestellen is ook een optie en kan bij diverse detailhandelaren.

 

Als je picanha koopt, zorg er dan voor dat je de slager vraagt het voor je te snijden. Picanha is een dik stuk vlees, en het kan moeilijk zijn om het goed te snijden als je niet bekend bent met de snede. De slager kan het vlees op de juiste manier snijden.

 

Als je eenmaal je picanha hebt, is de volgende stap de bereiding ervan! Lees verder voor instructies over het bereiden van dit heerlijke stuk vlees.

Recepten met picanha

Er zijn vele manieren om picanha te bereiden, maar het wordt meestal gegrild of geroosterd. Het kan worden geserveerd met verschillende bijgerechten, zoals rijst, bonen en salade. Picanha is een heerlijke en unieke steak die je zeker moet proberen als je de kans hebt! Hieronder een van onze favorieten recepten.

Gegrilde Picanha Steak

Hiervoor heb je nodig 1 pond picanha, zout en peper en olijfolie voor het borstelen.

Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Kruid de biefstuk met zout en peper. Bestrijk de biefstuk met olijfolie. Grill 6-8 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid is bereikt.

Serveer met jouw favoriete bijgerechten!

 

Deel dit artikel