Biefstuk bakken, zo lukt het

biefstuk

Biefstuk bakken, zo lukt het

Het moet mals en sappig zijn: de perfecte steak. Hier laten we stap voor stap zien hoe je biefstuk precies kunt braden zoals jij het lekker vindt: rare, medium of well done.

Om de perfecte steak te braden, moet je je ogen open doen als je gaat winkelen. Zorg er daarom voor dat het vlees van goede kwaliteit is, herkenbaar aan de fijne marmering en fijne structuur. Ook kunt u kiezen uit verschillende stukken steak, van sappige rumpsteak tot magere flanksteak tot T-bone steak met graten. Wat het kan zijn? In het kleine ABC van steakcuts leer je alles over de verschillende steakvarianten.

De ossenhaas is iets duurder, maar perfect om een ​​biefstuk in te braden. Van het middenstuk van de filet kun je stukken van dezelfde grootte snijden. In de regel heb je 150-200 g vlees per persoon nodig om een ​​biefstuk te bakken. Voor hongerige mensen mag het ook wat meer zijn…

Biefstuk bakken

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. 800 g ossenhaas
    2 eetlepels geklaarde boter
    Zout en peper
    aluminiumfolie

Bereiding

Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in 4 stukken. Om ervoor te zorgen dat het vlees gelijkmatig kookt tijdens het braden van de biefstuk, moet het ongeveer 3 cm hoog zijn.

Verhit 2 eetlepels geklaarde boter in een pan. Voeg om te testen kleine scheutjes water toe aan de pan. Als het goed sist, heeft het reuzel de perfecte temperatuur bereikt. Schroei de steaks ongeveer 1 minuut aan elke kant krachtig dicht. Zet het vuur laag en bak de biefstuk 2-5 minuten per kant, afhankelijk van hoe gaar je hem wilt hebben.

Kruid de afgewerkte steaks met zout en peper, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze ongeveer 5 minuten rusten voordat ze worden geserveerd.

Rauw, róse of doorbakken? Dit zijn de kooktijden:

Hou je van je steak rare, medium of well done? Bij het braden van een biefstuk beslissen enkele minuten of het vlees een rode kern behoudt of volledig gaar is. Dit zijn de bereidingstijden voor een biefstuk van ca. 3 cm hoog in één oogopslag:

  • Rare – roze binnenkant, met rode kern: Na het dichtschroeien nog 2-3 minuten per kant frituren.
  • Medium – helemaal roze van binnen: Na het dichtschroeien nog 3-4 minuten per kant frituren.
  • Goed doorbakken – helemaal gaar van binnen: Na het dichtschroeien nog ca. 5 minuten per kant doorbakken.

Meer informatie over het bakken van een biefstuk kun je krijgen via Hoelangkoken.com, waar je alle kook- en bakmethoden kunt vinden.

Deel dit artikel