Kan je barbecueën in de winter?

winter barbecue

Kan je barbecueën in de winter?

Wanneer het lekker weer is, is het voor velen vanzelfsprekend om is lekker die barbecue aan te steken. Het vlees krijgt een bepaalde smaak waar veel mensen van houden en het is natuurlijk erg gezellig om met familie en vrienden gezamenlijk te eten. Hoewel de meeste mensen het vanzelfsprekend vinden om de barbecueën wanneer het mooi weer is, is het dus ook zeker mogelijk om in de winter een gezellige bbq te organiseren. Hoe je dit precies doet zonder het koud te krijgen en waar je op moet letten lees je in deze tekst.

Een winterbarbecue zonder dat jij of je gasten het koud hebben?

Een winter bbq is uiteraard erg gezellig en heeft een hele leuke sfeer. Het is hierbij wel belangrijk dat je het allemaal goed organiseert zodat je op het moment zelf niet voor verassingen komt te staan en optimaal kan genieten van de bbq en de gezelligheid. Zo is het als eerst erg belangrijk dat je zorgt voor voldoende warmte tijdens het eten. In de winterperiode kan het natuurlijk erg koud zijn, denk hierbij aan een graad tussen de -5 en 5 graden celsius. Niets is dan ook vervelender als bibberend van de kou eten. Om dit te voorkomen kun je een aantal dingen doen. Zo is het mogelijk om met z’n alle binnen te eten waarbij één of meerdere personen zorgen voor het vlees van de bbq die buiten staat. Het nadeel hiervan is dat het wel wat ongezellig kan zijn doordat er telkens iemand afgezonderd is van de groep. Ook gaat de sfeer van een winter bbq misschien wat weg wanneer je ervoor kiest om binnen te eten. Als je dus toch graag buiten wilt eten met z’n alle, is er een goede oplossing om iedereen warm te houden. Zo is het aan te raden om vuurkorven en/of terrasverwarmers te plaatsen. Doormiddel van deze 2 objecten zal er al een hoop kou verdwijnen. Je kunt dit eventueel nog aanvullen met kussentjes of dekentjes. In principe zou dit voldoende moeten zijn om iedereen warm te houden.

Het organiseren van een winterbarbecue

Wanneer je het besloten om een winterbarbecue te organiseren moet je natuurlijk bbq vlees bestellen of ergens afhalen. Het is hierbij belangrijk dat je even rondvraagt aan de mensen die komen waar hun voorkeur naar uit gaat. Je zou ook eventueel kunnen afspreken dat iedereen wat meeneemt wanneer je met een grote groep gaat barbecueën. Wanneer je ervoor kiest om deze bbq met de hele buurt te organiseren, kan het ook erg leuk zijn om een mooie flyer te ontwerpen en deze te verdelen in de buurt.

Deel dit artikel