Wat doet een 3-daagse detox sapkuur met je?

detox sapkuur

Wat doet een 3-daagse detox sapkuur met je?

De laatste tijd heb je misschien gehoord over de voordelen van een detox sapkuur. Een 3-daagse detox sapkuur is een populaire manier om op te schonen, je energieniveau te verhogen en af te vallen. Maar wat gebeurt er precies met je als je zo’n kuur doet? Laten we eens kijken naar wat deze sappige reiniging met je doet.

De voordelen van een sapkuur

Eerst en vooral zal een 3-daagse detox sapkuur helpen om gifstoffen uit je systeem te verwijderen. Het drinken van verse groentesappen kan helpen bij het reinigen van jouw hefboom en andere organen die betrokken zijn bij de verwerking van gifstoffen in het lichaam. Bovendien helpt dit proces bij het reguleren van hormonale balansen in het lichaam die leiden tot meer energie en minder stress.

Snel afvallen

Je mag ook resultaten merken wanneer het gaat om gewichtsverlies. Je zou gemiddeld ongeveer 1,5 kilo kunnen verliezen door deze 3-daagse kuur, hoewel dit veel afhankelijk is van wat er in je dagelijkse dieet zit en welke stappen je neemt om na de cleanse gezond te blijven. Door slechte gewoontes achterwege te laten en gezonde gewoontes aan te leren, kun je meer resultaat behalen door juist langer dan 3 dagen vast te houden aan eiwitrijke maaltijden en vezelrijke snacks toe te voegen aan jouw dieet.

Aandachtigheid

Eén ding dat veel mensen zich niet realiseren over sappige schoonmaak is dat het ook helpt bij meditatieve praktijk – of beter gezegd mindfulness – omdat het helpt om bewuste keuzes te maken als het gaat om wat we in ons lichaam stoppen. Door middel van mindfulness leren we hoe we onze geest en ons lichaam beter met elkaar verbindende connecties kunnen leggen die ons helpen vooruitgang te boeken in ons leven. Dus als je regelmatig eet wat goed is voor jou (in plaats van junkfood), ben je waarschijnlijk ook meer geneigd om andere positieve keuzes te maken, zoals sportactiviteiten of mogelijk iets creatiefs doen!

 

Ga voor meer informatie over een detox sapkuur naar drveggie.nl

 

Deel dit artikel