Mijn eigen restaurant

Eigen restaurant

Mijn eigen restaurant

Ik ben een ontzettend groot liefhebber van eten. Niet alleen van het eten van eten, maar vooral van alles eromheen. De bereiding de uitstraling het dekken van de tafel maar ook de warmte in een ruimte creëren waardoor de ultieme eetbelevenis ontstaat voor mensen die ik bedien.

Mijn eerste bijbaan

Ik ben op 16 jarige leeftijd ook direct in de horeca gaan werken en dan specifiek in een restaurant. Eerst in de afwas en de bediening, dit vond ik wel leuk om te doen maar ik merkte dat het mij niet helemaal tevreden stelde. Wat ik wilde was het eten bereiden en het restaurant indelen naar mijn eigen wensen en ideeën.

Vrijheden

Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij dit restaurant kreeg ik een aanbieding van een ander restaurant om daar te komen werken. Ik kreeg bij dit restaurant veel meer verantwoordelijkheid en vrijheid om het restaurant te herinrichten. Ik ging direct aan de slag en zorgde voor een andere lichtinval in het restaurant waardoor het in de avond een gezelligere uitstraling kreeg. Hierdoor konden we met kaarsen een luxe uitstraling van de ruimte geven. Ook heb ik daar de kaart wat aangepast en als kok wat specialiteiten toegevoegd. Ik heb toen culinaire fotografie Deventer gebeld om te vragen of zei wat foto’s voor ons konden maken. Hierdoor zag de vernieuwde kaart er ook ontzettend strak uit. Ik merkte al snel dat mijn aanpak succes opleverde, het restaurant zat elke avond vol en er werd al dagen vooruit geboekt.

Eigenaar vertrekt

Na 10 jaar onder de baas van het restaurant te hebben gewerkt waarin ik eigenlijk al operationeel de leiding had. Kwam de eigenaar van het restaurant bij me met de vraag of ik interesse had om het bedrijf op te kopen. Dit was voor mij mijn ultieme droom die in vervulling ging. Ik ben zo snel mogelijk alles gaan regelen om een hypotheek af te kunnen sluiten. Na 2 maanden alles regelen was ik eigenaar van mijn eigen restaurant.

Deel dit artikel