Plancha of bbq?

plancha

Plancha of bbq?

De voordelen van een Plancha grill (ook wel Spaanse grill genoemd) ten opzicht van een normale barbecue.

Klaar in 3 minuten

Het grootste voordeel van een plancha-grill ten opzichte van een conventionele houtskoolgrill is dat hij heel gemakkelijk in gebruik is. De plancha-grill wordt verwarmd als een kookplaat: binnen slechts 3 minuten heeft de grillplaat de gewenste temperatuur tot 350°C bereikt en kun je je culinair uitleven. Ter vergelijking: hetzelfde proces duurt veel langer bij een conventionele grill. Bij de conventionele houtskoolgrill moet ongeveer 30 minuten worden ingepland, omdat er eerst een vuur moet worden aangestoken.

Gevarieerd

De grillplaat van de plancha-grill is geschikt voor het bereiden van de meest uiteenlopende gerechten – zelfs delicate en kleinere gerechten zoals schaaldieren of fruit kunnen probleemloos worden bereid. Dankzij de onafhankelijke branders bak je op de plancha grill tegelijkertijd een mooie runderkarbonade en malse groenten goudbruin. De grill van een conventionele grill daarentegen is niet geschikt voor alle gerechten, wat je culinaire mogelijkheden beperkt. Daarnaast wordt voedsel dat op een houtskoolgrill wordt gegrild vaak droog door de directe hitte. De plancha-grill daarentegen biedt u de mogelijkheid om het voedsel in zijn kookvocht te bereiden en garandeert zo sappige gerechten waarvan de natuurlijke smaak behouden blijft. Met de plancha-grill bereidt u een verscheidenheid aan klassieke of verfijnde gerechten en bezorgt u uw gasten culinaire hoogstandjes!

In een mum van tijd weer schoon

Een ander voordeel voor hobbykoks is het feit dat de plancha-grill zeer onderhoudsvriendelijk is. Alleen de grillplaat komt in contact met het voedsel. Bij een plancha grill hoef je alleen de grillplaat schoon te maken, wat met de Verycook schoonmaakschraper razendsnel gaat. Aan de andere kant blijft hardnekkig vuil vaak aan een houtskoolbarbecue kleven en moet je niet alleen het grillrooster regelmatig schoonmaken, maar ook de brandstofelementen of de haard.

Gezond eten kent geen grenzen

In tegenstelling tot een conventionele houtskoolgrill komen de gerechten bij de bereiding op de gasgestookte plancha-grill niet in direct contact met het vuur. Op een plancha-grill wordt het eten op de grillplaat gebakken en wordt het overtollige vet dat tijdens het grillproces ontstaat opgevangen in het bijbehorende vetkanaal. Daarentegen produceert een grill (gas of houtskool) met een grillrooster dioxinehoudende, kankerverwekkende rook als het afdruipende vet in contact komt met het vuur. Omdat er bij het koken op de plancha-grill niet veel vet nodig is en er geen giftige rook wordt geproduceerd, is het ideaal voor het bereiden van lichte en gezonde gerechten. Kortom: de plancha grill biedt je alle voordelen van gezondheidsbewust koken.

Gezellige samen koken

Dankzij de plancha-grill geniet je samen met je vrienden of familie van vele momenten. Bij het gebruik van de plancha-grill wordt door het vuurcontact geen zwarte, giftige rook geproduceerd, zoals gebruikelijk bij houtskoolgrills. Zo kunt u zich gemakkelijk in goed gezelschap rond de plancha-grill verzamelen zonder daarna van top tot teen rook te ruiken. De dagen van de eenzame grillmeester die ver weg van zijn gasten staat, zijn geteld!

Wees heer van het vuur

Bij het koken met de plancha-grill heb je de mogelijkheid om de temperatuur te regelen: of het nu met een kleine of grote vlam is, de plancha-grill garandeert je altijd een gecontroleerd kookproces – zo staat niets het perfecte gerecht in de weg! Een conventionele grill heeft een beperkt beschikbaar warmtebereik en het is een stuk moeilijker om de temperatuur en de intensiteit van de vlammen te regelen. Dit kan de bereiding van voedsel beïnvloeden en bemoeilijken. Om nog meer uit uw Verycook plancha-grill te halen, kunt u een kijkje nemen in onze rubriek accessoires, waar u het volledige assortiment aan kook- en grillgerei, serveerwagens en grillwagens vindt.

 

 

Deel dit artikel