Meer structuur in je horeca zaak krijgen? Lees dan deze blog

horeca

Meer structuur in je horeca zaak krijgen? Lees dan deze blog

Structuur in je zaak hebben, is van zeer groot belang. Helemaal wanneer je in een sector als de horeca werkt, weet je dat het over het algemeen een stressvolle en chaotische sector is. Als je dan structuur mist, gaat er veel fout. Gelukkig zijn er dan bedrijven als Horeko België.

Wat is nou vooral belangrijk wanneer je kijkt naar je zaak in de horeca? Ik denk dat het belangrijkste is dat je winst draait. Want wie verlies draait, gaat tegen dingen aan lopen. Op korte termijn verlies lijden kan nog wel, maar op lange termijn ga je dit niet vol kunnen houden. Het is dus belangrijk dat je je bewust bent van de kosten die jouw zaak maakt. Denk bijvoorbeeld aan de personeelskosten. Die personeelskosten zijn niet een simpel bedrag, de kosten bestaan namelijk ook weer uit meerdere andere kosten die je ook goed op papier moet hebben. En dan hebben we het alleen nog maar over de personeelskosten nu. Er zijn veel meer kosten waar je rekening mee moet houden. Pas als je die goed in beeld hebt, weet je wat je moet doen om winst te gaan draaien.

Wat doet een bedrijf als Horeko België?

Zie hier een voorbeeld van wat zij doen. Het voorbeeld dat ik hier gegeven heb, is een online rooster software. Een software als deze kan jouw zaak al veel tijd en geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan het efficiënter in kunnen delen van jouw personeel. Dit zou je een hoop geld kunnen besparen omdat je zo beter de uren van je personeel in kan delen. Maar ook qua tijd scheelt dit een hoop. De software maakt het namelijk makkelijk om sneller een rooster in elkaar te zetten. En dan heb je ook nog een meerdere extra’s in de software die ook nog eens kunnen helpen en zaken beter maken.

Maar is dit de enige software?

Dit is maar een van de softwares die er beschikbaar zijn. Zo zijn er veel verschillende softwares in de horeca voor verschillende doeleinden. Ze kosten allemaal ook wel wat natuurlijk, maar afhankelijk van jouw situatie, kunnen bepaalde softwares je nog meer besparen dan dat ze kosten. Dus eigenlijk kost het in zo’n situatie dus helemaal niks en is het gratis geld. Het is dan alleen zo dat je wat moet investeren voor de aankoop, maar zodra je het systeem goed in gebruik hebt, heb je dat zo weer terug.

Deel dit artikel